Archelon Society

Kartlegging av skilpadde-egg Foto Knut Werner Alsén

Kartlegging av skilpadde-egg Foto Knut Werner Alsén

«Archelon Sea Turtle Protection Society»
«Archelon Sea Turtle Protection Society» er en nonprofitt organisasjon i Hellas som er etabelert for å beskytte havskilpadder og deres leveområder i Hellas gjennom overvåking og forskning, utvikling og gjennomføring av forvaltningsplaner og habitat restaurering. Målet til organisasjonen er også å øke øke offentlig oppmerksomhet og rehabilitering av syke og skadde skilpadder.

På Zakynthos utfører Archelon prosjektene under en avtale med Zakynthos National Marine Park. Pilot sanddyne restaurering prosjekter har blitt gjennomført bak hekkende strender.Archelon Sea Turtle Protection Society arbeider nært med statlige etater, lokale myndigheter, institusjoner, andre frivillige organisasjoner, fiskere og lokale innbyggere for å dempe og snu reduksjon av havskilpadder. Enkelte prosjekter er delfinansiert av Europakommisjonen. Prioritet er gitt til utarbeidelse og gjennomføring av helhetlige forvaltningsplaner i de store hekkeområdet områder i Hellas (Zakynthos, buktene Kyparissia og Lakonikos, og Kreta).

Foto Knut Werner Alsén

Beskyttelse av skilpaddeegg Foto Knut Werner Alsén

Archelon er partner hos UNEP og Mediterian Action Pla n som er  medlem i EU for bevaring av kysten (EUCC). Medlemmer av Archelon delta i IUCN (Marine Turtle Specialist Group) og bidra til utformingen av den internasjonale strategi for bevaring av havskilpaddene.

Archelon Sea Turtle Protection Society avhenger svært mye av frivillig arbeid, så hvert år deltar over 500 frivillige fra hele verden for å hjelpe til med arbeidet med å beskytte havskillpaddenes hekkeområder langs strendene i Hellas, og særlig Zakynthos, som er ett av de viktigste hekkeområder i Hellas. Organisasjonen overvåker sammen med sine samarbeidspartnere omlag 75 kilometer daglig.
Les mer om Archelon Sea Turtle Protection Society http://www.archelon.gr

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: