Fuglelivet

Buteo-Buteo Foto Wikipedia

Buteo-Buteo Foto Wikipedia

De joniske øyene og Zakynthos spesielt, har tradisjonelt vært et favorittsted for jakt av fugler, særlig om våren og høsten. Ennå er det en spesialitet å få servert småfugler til middag, en tradsjon alle zakynthere kjenner. Men dessverre har fuglejakta ført med seg brudd på lovverk og forsøpling. Mange av jegere på øya har merket deres jaktområder  og utstyrt disse stedene med små hytter utstyrt med generatorer, kjøleskap og TV. Som en konsekvens dette er deler av skogene full av søppel og blyhagl.

Jakt på trekkfugler i hekkesesongen er strengt forbudt etter europeisk lov og ville fugler er beskyttet ved  direktiv 79/409 EØF. Ornitologer som besøke øya  april eller mai er ofte engstelig for å finne de fredete fuglene som Golden Pirolfamilien, og falker skutt av nådeløse jegere. The Turtle Dove har vært jaktet i mange år i disse delene og er nå i tilbakegang.

Den greske ornitologiske forening har lagt ut informasjon om fuglelivet på Zakynthos. Les mer

 

 

Oriolus-oriolus Foto Wikipedia

Oriolus-oriolus Foto Wikipedia

Dette er noen av fuglene du kan se på Zakynthos hvis du har øynene med deg:

Sardinia sangfugl (Sylvia melanocephala)
Sardinia sangfugl er omkring 13 cm, med et svart hode, hvit hals og røde øyne ring.

Rødhodevarsler (Lanius senator)
Finnes i vingårdene og i hager. Den hekker i Sør-Europa. Hode med karakteristiske hvite flekker skulder, gråsort over og hvit under.

Golden Pirolfamilien (Oriolus oriolus)
Hannfuglen er gul med svarte vinger og hale, hunnen er grønn og gul. Hunnen kan  ofte forveksles med den grønne hakkespett.

Scops Owl (Otus scops)
Nesten uungåeligf å høre eller se denne lille fuglen. De fleste besøkende på landsbygda vil høre de karakteristiske «dyoo dyoo samtaler» om natten fra soverommene.

Sylvia-melanocephala. Foto Wikipedia

Sylvia-melanocephala. Foto Wikipedia

Elenora Falcon (Falco Eleonora)
Denne falken er nå svært sjelden å se i Hellas. Det er imidlertid sett noen av de på zakynthos og andre Joniske øyer. Ofte i par og fredet.

Musvåk (Buteo Buteo)
Disse majestetiske fuglene blir ofte sett sirkle i fjell-eller skogsområder. Når vingene er utstrakte er fuglen helt fantastisk.

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: