Science Park Zakynthos

Science Park Zakynthos

 Photo: Knut Werner Lindeberg Alsén

Zakynthos er en meget vakker og grønn øy som tiltrekker seg mange turister hvert år. Men som så mange andre greske øyer, er Zakynthos sine ferskvannsressurser svært begrenset. Forbruk av grunnvannressursene på Zakynthos har blitt særlig intensiv løpet av de siste tiårene på grunn av intens urbanisering, turistutviklingen og landbruket.

I den forbindelse er det etablert et gresk-norsk samarbeid om utdanning, forskning og næringslivsutvikling på øya. Samarbeidet kalles Science Park Zakynthos og ble offiselt åpnes 12. april 2011 av den norske ambassadøren til Hellas, Sverre Stub. Samarbeidet skal i tillegg til undervisning og forskning og formidle om vannforholdene på Zakynthos til reiselivet.

Formålet med forskningssamarbeidet er å legge tilrette for forskning, undervisning og formidling av kunnskap om vann og biologisk avfall på øya. Partnere i dette samarbeidet er Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB), Technological Educational Institute of the Ionian Islands (TEI), greske myndigheter og næringsliv. Les mer om Science Park Zakynthos

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: