Velkommen til Zakynthos!

Zakynthos -  Photo Knut Werner Alsén

Zakynthos – Photo Knut Werner Alsén

Autentiske reiser til Hellas og Zakynthos: Basert på egne erfaringer  vil vi med dette nettstedet gi deg som reisende til Zakynthos gode reisetips og relevant informasjon om øya. Vårt fokus er å synliggjøre den rike greske kulturen, folkelivet og naturressursene  man finner på øya. I tillegg ønsker vi at dette kan være en liten veiviser for deg som ønsker å kombinere gresk sommer og sol med gode natur-og kunnskapsopplevelser.

Kombiner ferien med miljøvennlighet
Zakynthos har vannproblemer, spesielt gjelder dette sommerhalvåret. Derfor har eierne av dette nettstedet tatt initiativet til en vannsparekampanje på Zakynthos. Det har vi gjort sammen med et norsk-gresk forskningsmiljø, greske hoteller og lokale myndigheter. Målet med kampanjen er å oppfordre alle reisende til Zakynthos om å spare vann mens de ferierer, samt å formidle fakta om den kritiske vannsituasjonen på øya. Fakta gjelder også i dag: Spar på vannet når du besøker Zakynthos!

authentic-travel-to-zakynthos-autentisk7

Zante Foto Knut Werner Alsén

Lang historie
Zakynthos var i to århundre et gresk utgangspunkt for et kulturliv som har hatt gjennomslag i hele Hellas, med egen ikonmalerstil, musikk, lyrikere, teaterforfattere og to av de store nasjonale poetene; Andeas Kalvos og Dionysios Solomos. I dag er dessverre mye av dette kun å finne på museum.

Naturmessig har Zakynthos to store områder som er fredet (Nasjonalparker) på grunn av rikt fugleliv, unik flora og fauna, med skjeldne planter og reptiler, delfiner, seler (Munke-sel) og de berømte havskilpaddene (Caretta caretta) som hekker på Zakynthos. Øya er et naturlig stoppested for trekkfuglene våre tur retur Afrika.

Om Zakynthos
Zakynthos ligger vest for det greske fastlandet og er en del av den joniske øygruppen. Zante som øya også kalles blant de innfødte, er et svært populær feriested, og et av de store turistmålene i Hellas – også blant grekere. Strendene er over mange år kåret som de beste i Hellas.

Zakynthos har et variert geologisk terreng, med frodige landbrukssletter og et fjellendt terreng med bratte klipper langs kysten i vest. Geologien på øya er svært interessant og har lokket mange geologer til området – også blant norske forskere. Det milde middelhavsklimaet med mye regn om vinteren gjør øya skjelden grønn, med en tett vegetasjon.

Solonedgangene på Zakynthos er uforglemmelige. Noe som har inspirert også de store greske nasjonalpoetene, Solomos og Kalvos.

Utenfor Zakynthos går en dyphavsrenne som enkelte steder er over 4000 meter dype. På grunn av en spesiell biodiversitet står mye fauna og flora på Zakynthos på den såkalte «rødlista» over arter som trenger spesiell oppmerksomhet og beskyttelse.

 

Foto Knut Werner Alsén

Foto Knut Werner Alsén

Fredningsområde
Store områder på Zakynthos fredet og underlagt visse restriksjoner under administrasjon av The National Marine Park of Zakynthos, med støtte fra EU og Natura 2000
I dag er øya en del av Natura 2000, et europeisk  økologisk nettverk, og dekker et areal på 13 500 hektar. Hovedårsaken er at «Loggerhead» (Caretta Caretta) skilpadden hekker her. Zakynthos var den første nasjonalparken i sitt slag i Hella, som ble etablert for vern av havskilpaddene i Middelhavet. Ved å ta seg god tid i naturen den interesserte finne flora og fauna som kun finnes på Zakynthos.

Greske helter
De to mest kjente personenen på Zakynthos er helgenen Dionysios og den greske nasjonalpoeten Dionysios Solomos, som har skrevet den greske nasjonalsangen. Begge kommer fra øya, og ligger begravet her. Viktige historiske hendelser under frigjøringen av det moderne Hellas fant sted nettopp på Zakynthos.

Fly direkte til Zakynthos
Reiseselskapet Apollo har direktefly fra Gardermoen til Zakynthos. Med Norwegian må man innom Athen først. Zakynthos har størst innrykk av turister i høysesongen (juli og august). Færre turister vår og høst, som er bra tidspunkter å besøke øya.

Våre nøkkelord:
Ferie, sol, sommer og reisetips til Zakynthos. Vi setter fokus på og søker: autentiske reiser til Hellas og Zakynthos, reisetips, tradisjonelle, ekte og det autentiske ved Hellas, hvor livskvalitet, gjestfrihet  og bærekraftig står sentralt. Forskning på natur, miljø, vann, organisk, fornybar energi (authentic travel to Greece and Zakynthos, Zante, traditions, wellbeing, sustainability, save water, renewable energy, environmental).

Categories: 2014

Innleggsnavigasjon

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: