Vingårder

Vindyrking på Zakynthos Foto Knut Werner Alsén

Vindyrking på Zakynthos Foto Knut Werner Alsén

På Zakynthos finnes det omlag 19.000 kvadratmeter av vingårder, hvor det vokser mer enn 110 ulike druevarianter. Om lag 25 av disse sortene brukes til å produsere 80% av vinen på øya. Druene Gustulidi, Pavlos og Skiadipoulos brukes til hvitvin, mens Augustiatis, Black Rombola, og Katsakulias benyttes til rødvin.

Den klassiske vinen på Zakynthos har blitt «Verdea». Hvitvinen Verdea er knyttet til Zakynthos, og startet opp på slutten av 1700-tallet. Verdea er hvit bordvin, produsert fra ulike varianter av druer. Vinen har historisk betydning i Zakynthos og navnet regner man med kommer fra det italienske ordet «Verde» betyr grønt. Druene som blir brukt er gul, grønn og noe umoden – men med en sterk alkoholstyrke. Vinen er litt oransje av farge og har en krydret smak.

Den mest kjente produsent på Zakynthos er er Comoutos familien, som har laget vin på øya siden 1638. Deres Verdea er laget med de fleste av druene Pinot Gris. Verdéa utviklet av Theodoros Voultsos (nå Callinico) inneholder druene Goustolidi, Skiadopoulo, Robola og Pavlos. Det lages mye vin på Zakynthos, derfor er det lurt å be om husets vin på utestedene. Disse kan faktisk være gode, i et varmt sommerklima på Zakynthos.

Større produsenter: Calliniko (Kalipado)
Comoutos (Museum)
Callonico (prøvesmaking) 
Solomos
(prøvesmaking)
Verdea
Wine Co-operative of Zakynthos

Comoutos Family

Comouto Vingård Foto Comouto

Comouto Vingård Foto Comouto

Comoutos Family en den eldste aktive vingården på Zakynthos. Familien har røtter til øya som går tilbake til 1638. I dag har gjennom lang tid utviklet utmerket økologisk vin og olivenprodukter. Comoutos har et lite museum, hvor man kan få kjøpt vin og olje (billigere enn i butikken og på flyplassen). Les mer på nettsiden deres

Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: