Castelli Hotel

Castelli Hotel Zakynthos. Photo Knut Werner Alsén

Castelli Hotel Zakynthos. Photo Knut Werner Alsén

Det grønne familiehotellet 
Familiehotellet Castelli Hotel ligger like ved i Laganas bukta (nært Agios Sostis). Stedet er omkranset av av store eukalyptustrær som gir en skjermet beliggenhet, har egen urtehage og svømmebasseng. Hotellet er godt skjermet fra støyen man vanligvis finner i dette området. Vertskapet er fabelaktige, og har virkelig satt økologi høyt på dagsorden.

Hotellet har vannsparing på alle rom og komposterer organisk avfall for bruk i grønnsakshagen. De har fokus på energireduksjon og ser etter nye muligheter for å drive miljøvennlig. Dette har det blitt belønnet for, gjennom flere utmerkelser – den siste er Green Key quality eco-label, som henger høy i kurs. Green Key bli i år gitt til hotellet som en anerkjennelse av hotellets miljøprogram og deres miljøopplæring av personalet.

The Green Key programmet er koordinert gjennom FEE-Foundation for Environmental Education som opererer i 17 land over hele verden. I Hellas den nasjonale operatøren av programmet er det greske Society For The Protection of Nature-ΕΕΠΦ. (FEE Norway) Castelli hotel en av få hotell på Zakynthos som har mottatt denne utmerkelsen. Hotellet er medlem av flere foreninger for grønne hoteller, blant annet  Ecospitality.

Maria Lougaris. Photo: Knut Werner Alsén

Maria Lougaris, Castelli Hotel. Photo: Knut Werner Alsén

Den unge direktøren Maria Loungaris (bildet) har med god hjelp av sin far Spyros Loungaris har fått til en hotelldrift som vi på det varmeste anbefaler. Hver søndag har hotellet grillkveld ved bassenget, samt at Spyros Loungaris tar  med gjestene på vandring i krydderhagen og til husdyrene. Det er kort vei fra hotellet til gode bademuligheter på den lengste standa på øya. Hotellet serverer ikke middag, kun frokost. 
Les mer på deres hjemmeside

Her er deres Facebook

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere liker dette: